Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський не хоче бачити Штайнмаєра

  • 12.04.2022, 18:20
  • 1 138

Штайнмаєр хоче приїхати до Києва, але Зеленський не хоче з ним зустрічатися

Зеленський не хоче бачити Штайнмаєра
Зеленський не хоче бачити Штайнмаєра

Як пише видання Bild, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хоче приїхати до Києва, але президент України Володимир Зеленський відмовився його прийняти.

За інформацією видання з українських урядових кіл, Штайнмаєр хотів відвідати Україну та приїхати до Києва разом з урядовими делегаціями з інших країн ЄС вже 13 квітня. Однак, як з`ясувало видання, наразі Володимир Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв’язки німецького політика з росією у минулому.

«Ми всі знаємо про тісні зв'язки Штайнмайєра з росією, які також відомі як формула Штайнмайєра. Нині йому не раді у Києві. Подивимося, чи це зміниться», — заявив виданню український дипломат у Києві.

За даними Bild, з Києва до офісу федерального президента надійшла чітка заява про те, що наразі вони не готові до жодних зустрічей. Проте не можна виключати можливості зустрічі у майбутньому, заявили в Києві.

Сьогодні Штайнмаєр перебуває у Польщі, де він зустрівся, зокрема, з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Основна тема візиту — війна росії проти України. З Польщі Штайнмаєр міг вирушити в Україну.

Читайте також: ЄС має внести заборону на російську нафту у шостий пакет санкцій, — Зеленський Сейму Литви

Фото з мережі

Схожі новини