Передплата 2024 «Добра кухня»

Замість туристів тепер переселенці

Воєнний стан в Україні, який запроваджено з 24 лютого, неабияк ударив по туристичній галузі Львова. Із іноземних гостей Львів зараз відвідують хіба що поодинокі екстремали...

Замість туристів тепер переселенці
Замість туристів тепер переселенці

У місті запровадили тури для вимушених переселенців.

Як розповіла в.о. начальниці управління туризму ЛМР Галина Гриник, це два варіанти екскурсій — безкоштовні та за символічну плату, 50−100 грн.

«Оскільки у Львові зараз багато внутрішньо переміщених людей, що приїхали із зон бойових дій, ми започаткували для них історичні екскурсії, — розповіла чиновниця. — На такі екскурсії ходять також львів’яни. Музейники та екскурсоводи зараз практикують екскурсії по 10−15 осіб у групі. Маршрут екскурсії передбачено так, аби у випадку сигналу повітряної тривоги екскурсовод міг завести гостей у бомбосховище. За тривалістю такі екскурсії не перевищують півтори години».

Екскурсовод Борис Ткачівський розповів «ВЗ», що ситуація у туристичній галузі міста приблизно така, як у перші пів року ковідного карантину.

«Є дні, коли немає жодної екскурсії, а є кращі — маю дві групи, переважно з переселенців. Найбільше теперішніх туристів цікавить феномен Бандери, винайдення гасової лампи й гастрономічне багатство Львова».

На фото: під час екскурсії підземеллями Домініканського костелу гостям пропонують дізнатися, хто такі ченці-домініканці та як звати засновника Домініканського ордену. Фото з відкритих джерел

Читайте також: «Сколівські Бескиди» започаткували реабілітаційні екскурсії

Схожі новини