Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія планує набрати понад 60 тисяч новобранців для війни в Україні, - CNN

  • 09.04.2022, 08:50
  • 666

росія збирається мобілізувати "понад 60 000 військовослужбовців" з-поміж новобранців і резервістів для вторгнення в Україну

росія планує набрати понад 60 тисяч новобранців для війни в Україні, - CNN
росія планує набрати понад 60 тисяч новобранців для війни в Україні, - CNN

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на CNN.

Наразі «ще невідомо», наскільки успішно росія зможе досягти цієї мети, наскільки добре підготують ці сили, або куди їх спрямують, повідомляє CNN.

Джерело також наголосило, що США не бачили «свіжих підкріплень, повністю навчених, повністю озброєних», готових поповнити виснажені тактичні групи російських батальйонів.

Щодо їхніх нинішніх можливостей, росія нині «нижча за 85% їхньої ймовірної бойової могутності», яку москва накопичила до вторгнення на Україну в лютому.

Про це заявив представник Міністерства оборони США.

«З оціночної доступної бойової потужності, яка була у них у розпорядженні до вторгнення, яку вони виставили проти України для цієї мети, від загальної оцінної бойової потужності, яка у них була, ми вважаємо, що вони становлять від 80 до 85% того, що вони мали, — сказав чиновник, який враховує безліч факторів, зокрема — кількість танків, винищувачів, запаси ракет, а також війська.

Чиновник не назвав загальної кількості російських військовослужбовців, яких вбили під час української операції.

США також вважають, що російські військові не вирішили «свої проблеми з логістикою та забезпеченням». Чиновник сказав, що ці проблеми означають, що вони навряд чи зможуть посилити свої сили у східній частині України з великою швидкістю.

«Ми не віримо, що в цілому це буде швидкий процес для них, враховуючи втрати, які вони зазнали, і збитки, завдані їх боєготовності», — сказав представник Пентагону.

Читайте також: Окупанти продовжують нарощувати сили на сході України, — Генштаб

Фото з мережі

Схожі новини