Передплата 2024 ВЗ

«Буча буде від Владивостока до Лісабона. росію не зупиняють кордони ЄС»: Ганна Маляр

Заступниця міністра оборони України не виключає, що кожну із західних країн може спіткати «24 лютого»

«Буча буде від Владивостока до Лісабона. росію не зупиняють кордони ЄС»: Ганна Маляр
«Буча буде від Владивостока до Лісабона. росію не зупиняють кордони ЄС»: Ганна Маляр

«Третій президент росії дмитро медведєв, заявив, що їхні плани — це Євразія: від Владивостока до Лісабона. Хочу вам сказати, що це означає. Це означає, що Буча буде від Владивостока до Лісабона. росію не зупиняють кордони Євросоюзу. Сьогодні росія — це антропологічна катастрофа. Якщо світ цього не виправить, то у кожної західної країни може бути своє „24 лютого“…»

Про це 7 квітня сказала на брифінгу заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Про використання у війні інших держав

Ганна Маляр зазначила, що серед підступних дій рф у війні з Україною — залучення до воєнних злочинів інші держави.

«Для наступів використовується територія білорусі, а білоруські війська перебувають у бойовій готовності, — каже чиновниця. — Туди можливо, перекидатимуть найближчим часом і російські військові підрозділи. Також є ознаки втягування у війну так званої невизнаної Придністровської республіки на території Молдови. Зокрема, Тирасполь готують до прийому літаків…».

Про інформаційну війну

«Хоча росія і намагається плодити фейки про Збройні сили України, ця країна вже програла у інформаційній війні, — продовжила розмову Ганна Маляр. — Усе те, що Україна робить для знешкодження дій росії в інформаційному просторі, наразі ще не можна оприлюднювати. Наведу один усім відомий приклад. У першій дні війни ми прорвали інформаційну блокаду росії і закликали матерів російських солдатів пошукати їх в Україні. І якщо вони тут загинули, чи потрапили у полон, ми пообіцяли допомоги: знайти, де дитина чи чоловік, та навіть зв’язатися з ними. І завдяки цій інформаційній акції росіяни дізналися, що насправді тут відбувається».

За її словами, рф применшує кількість жертв серед своїх солдатів. Тож українці постійно працюють на інформаційному фронті, щоб росіяни знали про реальну кількість загиблих у їхніх військах. Станом на 7 квітня, це понад 18 тисяч вбитих орків.

Читайте також: У 21 столітті. Чому ця війна така жорстока, цинічна і дикунська?

Схожі новини