Передплата 2024 ВЗ

На львівському вокзалі - атмосферний концерт хору Верьовки

У вівторок, 5 квітня, на Головному залізничному вокзалі Львова відбувся концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки

На львівському вокзалі - атмосферний концерт хору Верьовки
На львівському вокзалі - атмосферний концерт хору Верьовки

Хористи прибули до Львова потягом «Інтерсіті» Київ-Перемишль. Музикантів збирали по зупинках руху потяга в різних містах України. Частина виконавців приєдналися у Львові: через війну переїхали у безпечне місто на заході України.

Хористи виконали Гімн України та пісню «Ой у лузі Червона калина». Львів'яни та пасажири потягу, які прийшли послухати концерт, зустріли співаків оплесками та вигуками «Слава Україні!». Чимало людей під час виступу підспівували, знімали концерт на відео.

Впізнаваний голос хористів настільки заворожує, що п`ятнадцять хвилин співу виявилося замало. Пані Марія, яка вперше побувала на їх концерті, поділилася враженнями:

«Гарний голос, позитивна атмосфера, патріотичні пісні та наш Гімн. Це те, чого зараз усім бракує. Коли буде мир, обов’язково відвідаю виступ хору у Києві».

Співаки прийшли з прапорами та національною символікою. На прощання сказали, що повернуться до Львова з виступом знову — орієнтовно восени.

Після виступу у Львові вони помандрували на гастролі до Європи, щоб дати там кілька концертів на підтримку України, і щоб підняти патріотичний дух ЗСУ. Концерти заплановано у Варшаві та у декількох німецьких містах. Там хористи планують пробути кілька місяців.

Читайте також: Психічне здоров'я українців підірвала війна та звірства рашистів

Фото автора

Схожі новини