Передплата 2024 «Добрий господар»

Штайнмайєр визнав свої помилки щодо росії

  • 05.04.2022, 08:58
  • 758

За його словами, неможливо було уявити, що путін наважиться на "повне розкладання своєї країни"

Штайнмайєр визнав свої помилки щодо росії
Штайнмайєр визнав свої помилки щодо росії

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив про це в інтерв`ю.

«Моя прихильність до газопроводу „Північний потік-2“ була явною помилкою. Ми трималися за мости, в які росія більше не вірила, про що нас попереджали наші партнери», — наголосив він і визнав невдачу «щодо створення загальноєвропейського будинку за участю росії» та спробою включити країну у «спільну архітектуру європейської безпеки».

За словами Штайнмайєра, його помилка полягала в тому, що він не міг собі уявити, що путін через «імперське божевілля, яке охопило його, наважиться на повний економічний, політичний і моральний розпад своєї країни».

Посол України в Німеччині Андрій Мельник неодноразово звинувачував Штайнмайєра у надмірній близькості до росії та у значній залежності ФРН від російського вугілля, а також нафти та газу.

«Штайнмаєр протягом десятиліть плів павутиння контактів з росією. У цьому бере участь багато людей, які мають значний вплив у нинішній урядовій коаліції», — заявив Мельник.

Ще одним аспектом, який згадав український посол, є координація постачань німецької зброї для України. На думку Мельника, міністерство оборони ФРН могло би краще координувати свої дії з українською стороною для узгодження всього, що пов'язане зі списком потрібних Україні озброєнь та спорядження.

Читайте також: Меркель: рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році було правильним

Фото з мережі

Схожі новини