Передплата 2024 «Добра кухня»

Україні потрібна протикорабельна зброя: Зеленський до парламенту Норвегії

  • 30.03.2022, 18:45
  • 731

Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібна протикорабельна зброя та протиповітряні системи, засоби ураження бронетехніки та артилерійські системи для відбиття російської агресії

Україні потрібна протикорабельна зброя: Зеленський до парламенту Норвегії
Україні потрібна протикорабельна зброя: Зеленський до парламенту Норвегії

Президент України Володимир Зеленський звернувся до політиків і народу Норвегії

«Я буду дуже конкретним: ми втрачаємо людей, міста, вони руйнуються. Тому я хочу назвати чітко, що нам потрібно. Зокрема, протикорабельна зброя, ракети „Гарпун“, а також протиповітряні системи NASAMS», — заявив Зеленський.

«Уся зброя, якою ви можете допомогти нам, буде використана тільки для захисту тієї свободи та безпеки, якими ви користуєтесь разом з іншими європейцями. І про санкції. Це єдиний засіб, який може спонукати Росію шукати мир. Впевнений, що країна, яка щорічно забезпечує вручення Нобелівської премії миру, як ніхто інший розуміє, чого вартий мир та як він потрібен», — наголосови президент.

Довідка

NASAMS — це норвезький ЗРК середньої дальності. Основне призначення — знищення повітряних об'єктів супротивника на середніх та малих висотах за будь-яких метеорологічних умов.

Читайте також: Зеленський про переговори та заяви рф щодо скорочення бойових дій на Київському та Чернігівському напрямках

Фото: сайт ОПУ

Схожі новини