Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЗСУ вдванадцяте! розбили окупантів біля Чорнобаївки, - Арестович

  • 28.03.2022, 09:24
  • 932

Повітряні сили Збройних сил України вже в 12-й раз завдали удару по аеропорту в селищі Чорнобаївка Херсонської області, де російські окупанти зосередили свою військову техніку

ЗСУ вдванадцяте! розбили окупантів біля Чорнобаївки, - Арестович
ЗСУ вдванадцяте! розбили окупантів біля Чорнобаївки, - Арестович

Про це повідомив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

«Приємний, хоч і закономірний сюрприз, — Чорнобаївка -12, трапилась і продовжує траплятися просто зараз», — написав він.

Водночас він зазначив, що противник переніс основні зусилля на Схід — до Маріуполя та зони ООС, і намагається будь-що оточити українські війська між Ізюмом та Волновахою.

«Під Ізюмом — важкі бої, за одними даними — противник просунувся, за іншими — наші його підібгали злегка. У будь-якому випадку, там зараз йде важка бойова робота і буде багато інформації та дезінформації одночасно. Це не остання складна новина із зони ООС. Ми повинні бути морально і психологічно готові до цього… Незалежно від результатів перенесення російським командуванням основних оперативних зусиль на схід, сам факт цього перенесення — розписка російським командуванням у провалі оперативних зусиль на інших напрямках, після другої спроби наступати і добиватися (на сході) нових значущих резервів вони вже не зберуть — ніде і ні з кого. Далі війна переходить у позиційну фазу, в якій у нас — перевага», — уточнив радник голови ОП.

За словами Арестовича, «доля кампанії буде вирішена там і супротивник концентрує там основні свої зусилля».

«Приємних новин дві: сконцентрувавши основні зусилля там, він послаблює себе в інших місцях, ми чудово розуміємо його задум і працюємо відповідно. Так само ця доба стала примітною ще з двох причин: за заявою командування Повітряних сил, ця доба стала рекордною за кількістю ракет, випущених противником по Україні — 70 (за іншими даними — 80), але й тут не без приємних новин — частина просто не долетіла, частину збито (кажуть, більшу)», — пояснив він.

Арестович також спрогнозував, що зараз настає складний період тривалістю в один-два тижні, коли «новини мотатимуть усіх за емоційними гойдалками».

Читайте також: Підрозділи російського війська переміщуються в білорусь, — Генштаб

Фото з мережі

Схожі новини