Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Шольц закликає відмовитися від енергоносіїв з росії

  • 23.03.2022, 12:48
  • 601

Канцлер Олаф Шольц закликає Німеччину якомога швидше припинити німецьку залежність від імпорту російської нафти, газу та вугілля

Шольц закликає відмовитися від енергоносіїв з росії
Шольц закликає відмовитися від енергоносіїв з росії

Шольц заявив, що європейські санкції проти росії мають бути тривалими.

«Європа разом зі своїми друзями ввела нечувані за своєю жорсткістю санкції щодо такої величезної країни. Видно, що вони діють. У межах цього ми також думаємо про інструменти, які матимуть такий самий ефект на агресора, але водночас мали б мінімальні наслідки для економічного розвитку у нас», — наголосив Шольц.

Володимир Зеленський минулого тижня у зверненні до Бундестагу жорстко розкритикував керівництво Німеччини у потуранні росії тим, що вони думають не про людські життя, а про економічні інтереси.

Він також звернувся до німецького народу і закликав тиснути владу, аби домогтися припинення економічної співпраці з Росією.

На Заході також невдоволені тим, що, попри розпочату росією війну, європейські країни продовжують закуповувати в росії вуглеводні, фінансуючи так економіку рф та її військову кампанію.

На сторінці проєкту Europe Beyond Coal є лічильник, який фіксує, скільки грошей Євросоюз та кожна країна окремо спрямували на придбання російських енергоресурсів з початку бойових дій в Україні 24 лютого.

Ця сума вже сягає 18 млрд євро.

Читайте також: Німеччина купуватиме газ у Катарі

Фото з мережі

Схожі новини