Передплата 2024 ВЗ

Як лікують переселенців та поранених військових?

У Львівській обласній військовій адміністрації запевняють, що допомогу отримують усі, зокрема - діти, хоча медицина працює з нечуваним навантаженням

У військовому госпіталі Львова лікують військових, які постраждали від ракетних обстрілів на Яворівському полігоні.

Понад сімдесят потерпілих лікують в інших лікарнях Львова.

Стан пацієнтів — середньої важкості. Деяких пацієнтів, яким вже легше, скерували на реабілітацію.

Медична галузь Львівської області працює з нечуваним навантаженням. Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров"я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

«З початку воєнних дій, з 24 лютого, за медичною допомогою звертаюся багато людей, які є тимчасово переселеними, — наголошує чиновник. — Це особи з клінічними захворюваннями, які потребують спеціального нагляду. Медзаклади надають їм допомогу і відповідні медикаменти. На базі Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру створено центр, який координує надання допомоги діткам з онкозахворюваннями. 400 дітей відправили на лікування за кордон. Є велика кількість звернень і до лікарні ОХМАТДИТ. Зараз там лікуються 50 діток. А щоденно 5−6 дітей в такому стані, що потребують стаціонарного лікування».

За словами Ореста Чемериса, у Львові та області приймають дітей з будинків дитини з областей, де тривають активні обстріли, бойові дії. Із Запоріжжя — сто дітей.

«Пацієнти, які потребують лікування, консультацій, обстеження отримують допомогу у повному обсязі, незважаючи на воєнний стан», — підсумував головний медик Львівщини.

Читайте також: Окупанти обстрілюють автомобілі, які везуть кисень до короновірусних лікарень, — Ляшко

Схожі новини