Передплата 2024 «Добрий господар»

Через втрати противник від нападу перейшов до оборони, - Генштаб

  • 11.03.2022, 15:00
  • 545

Російські військ зазнали значних втрат, тому змушені перейти до оборони та намагаються отримати забезпечення

Через втрати противник від нападу перейшов до оборони, - Генштаб
Через втрати противник від нападу перейшов до оборони, - Генштаб

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«Унаслідок активних, злагоджених дій підрозділів Збройних Сил України та інших складових сил оборони, противник зазнав значних втрат, що змусило його відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області», — йдеться у повідомленні.

Також окупантів зупинили в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах — ворог зазнав втрат і наразі намагається закріпитись, але змушений робити це на невигідних рубежах.

На Донецькому напрямку під час жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу, темп наступу загарбників сповільнений.

Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля довкола Києва та Маріуполя, а також просуватися в напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

Не маючи можливості досягнути успіху, ворог продовжує наносити ракетно-бомбові удари по містах, що розташовані в глибині території України — Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську.

Також противник продовжує формувати резерви для перекидання до районів бойових дій на території України.

Зафіксоване нарощування ворожої системи протиповітряної оборони на Донецькому та Таврійському напрямках.

На Волині є загроза здійснення диверсій на об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

На Поліському напрямку окупанти не розпочали активних наступальних дій, бо намагаються відновити боєздатність підрозділів.

На Сіверському напрямку активні наступальних дії з боку противника не відбуваються. На окремих ділянках ворог здійснив вогневі нальоти і організував розвідку позицій підрозділів ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник утримує в оточенні Суми, частково здійснює блокування Харкова з півночі і робить перегрупування військ.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти не полишають спроб захопити Маріуполь та Сєвєродонецьк, але успіху не мають. Плани ворога встановити контроль над Миколаєвом, просунутись у напрямках на Запоріжжя та Кривий Ріг не реалізовані.

Через значні втрати загарбники змушені перейти до оборони та намагаються здійснити всебічне забезпечення.

Читайте також: Окупанти втратили вже понад 12 тисяч солдатів, — Генштаб

Фото з мережі

Схожі новини