Передплата 2024 «Добрий господар»

У Театрі заньківчани відкрили гуртки творчої терапії

Залучили майстрів йоги, психотерапії, вчать малювати, співати, танцювати і робити ляльки-мотанки

У Театрі заньківчани відкрили гуртки творчої терапії
У Театрі заньківчани відкрили гуртки творчої терапії

«Високий Замок» уже писав, що у Театрі імені Марії Заньковецької з перших днів війни працює волонтерський центр.

Читайте більше: Заньківчани сортують допомогу і плетуть маскувальні сітки

Заньківчани збирають допомогу для військових, лікарів та біженців. Допомога надходить із Польщі, Німеччини, Греції та Італії. Усі зібрані продукти, речі та медикаменти відправляють до Києва, Харкова та в інші міста, де у цьому є нагальна потреба. Але не лише збиранням і розподілом гуманітарної допомоги сьогодні живе Театр. Окрім матеріальної допомоги, заньківчани допомагають і морально.

Про це журналістці «ВЗ» розповіла речниця Театру імені Марії Заньковецької Олена Федорченко.

— З понеділка, 7 березня, на Камерній сцені театру та у репетиційній залі відкрили гуртки творчої терапії для переселенців та їх дітей, — каже пані Олена. — Ми залучили понад 10 майстрів йоги, психотерапії, арттерапії та не тільки! Маємо розклад занять з 12 до 17 години. Наші актори та волонтери займаються з дітьми ізотерапією, оригамі, опановують ази виробів з фетра, малюванням, танцювальною пластикою, йогою, співами. А ще та майстрині з дітьми роблять ляльки-мотанки.

— Може будь-хто прийти і взяти участь у ваших гуртках?

— Щоб записатися на такі заняття, ми залишили посилання на Google Форму, де охочі зможуть залишити свої дані, вибрати час та вид терапії, який до душі саме їм! Але записуватися треба обов’язково, бо кількість людей є обмежена. Можемо прийняти лише до 30-ти людей. Окрім того, наші актори та працівники плетуть маскувальні сітки, а ми спільно з художниками-реставраторами Музею релігії створюємо плакати.

Читайте також: Чим культурніша нація, тим сильніший опір

На фото: художники-реставратори Марія Боньковська та Оксана Гірняк малюють Богородицю.

Схожі новини