Передплата 2024 «Добра кухня»

Під час евакуації на Київщині окупанти вбили поліцейського та поранили двох цивільних

  • 09.03.2022, 14:40
  • 751

Російські окупанти відкрили вогонь по українських правоохоронцях і цивільних особах під час евакуації із Демидова Київської області

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Сьогодні під час евакуації людей з окупованого Демидова героїчно загинув поліцейський Київщини старший сержант Олексій Пономаренко. Окупанти відкрили вогонь у бік правоохоронців і мирного населення», — написав він у фейсбуці.

Нєбитов зазначив, що заради порятунку людей Олексій заплатив найдорожчим — своїм життям.

«Пишаємося мужністю та самопожертвою поліцейського. Навіть смерть товаришів нас не зупинить. Ми продовжимо служити та захищати, боронити свою Батьківщину та рятувати людей», — підсумував Нєбитов.

старший сержант Олексій Пономаренко
старший сержант Олексій Пономаренко

Читайте також: Гуманітарні коридори: триває евакуація із зон бойових дій

Пізніше прокуратура Київської області на своїй сторінці у фейсбуці повідомила, що під час евакуації населення в Київській області вбили поліцейського, ще дві людини поранені.

«9 березня 2022 р., під час евакуації мирного населення, поблизу села Лютіж Вишгородського району збройні сили Російської Федерації відкрили вогонь у бік людей. Унаслідок ворожої атаки вбито старшого сержанта поліції Київщини, який допомагав евакуювати людей. Також іще дві людини поранені, серед них один правоохоронець», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна та РФ узгодили «зелені коридори» на шістьох напрямках, — Верещук

Схожі новини