Передплата 2024 ВЗ

У Британії забороняють експорт до РФ товарів авіаційного і космічного призначення

  • 09.03.2022, 11:15
  • 505

Влада Великої Британії зазначає, що посадка чи перельоти літаків РФ через їхню країну - кримінальний злочин

У Британії забороняють експорт до РФ товарів авіаційного і космічного призначення
У Британії забороняють експорт до РФ товарів авіаційного і космічного призначення

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресслужбу Даунінг-стріт.

«Вжиті заходи перешкоджатимуть британському експорту авіаційних або пов'язаних із космосом товарів, а також технологій до Росії, та пов'язаних із ними послуг і послуг із перестрахування», — йдеться у заяві, розміщеній на сайті уряду Великої Британії.

Водночас зазначається в документі, британська влада «запроваджує нове законодавство, відповідно до якого перельоти або посадка у Великій Британії будь-якого російського літака є кримінальним злочином».

Читайте також: Полонений начальник взводу РФ зізнався, що їхав не на навчання, а на війну в Україну, — СБУ

«Заборона поширюється на будь-яке повітряне судно, яким володіє або яке перебуває в експлуатації будь-якої особи, пов'язаної з Росією або з особами та структурами, щодо яких запроваджено санкції, а також передбачатиме повноваження затримувати будь-який літак, що перебуває у володінні осіб, пов'язаних із Росією», — наголошується у заяві.

Глава британського Мінтрансу Грант Шеппс заявив, що влада Великої Британії має намір затримувати будь-який російський літак, який опинився в повітряному просторі королівства.

«Я оголосив кримінальним злочином заходження будь-якого російського літака до повітряного простору Великої Британії, тепер уряд може затримувати ці літаки», — написав Шеппс у твіттері.

Читайте також: США заборонили імпорт російських нафти та газу

Фото з мережі

Схожі новини