Передплата 2024 «Добрий господар»

Диверсанту повідомили про підозру

Унаслідок його дій, загинув один військовослужбовець, зруйнована інфраструктура військового аеродрому в Івано-Франківську

Диверсанту повідомили про підозру
Диверсанту повідомили про підозру

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру чоловіку в пособництві у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, а також державній зраді (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, вказаний диверсант, який діяв у змові з окупантами, упродовж 22−23 лютого 2022 року вивчав місця розміщення військового аеродрому в м. Івано-Франківську та передавав усю інформацію про місце знаходження військового об’єкта в Росію. Опісля, 24 лютого, знімав на фото та відео для ворожих сил РФ попадання крилатих ракет типу «Калібр» по аеродрому. У результаті обстрілу 1 військовослужбовець загинув та інфраструктура військового аеродрому була зруйнована.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомила, чоловіка викрито на спробі здійснити наступний злочин проти Української держави та Збройних Сил України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області. Проводиться комплекс необхідних слідчих та інших процесуальних дій.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років або довічним позбавленням волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року обстріляли аеродром військової частини біля м. Івано-Франківська, а також аеродром та приміщення військової частини біля м. Коломия Івано-Франківської області.

Нагадаємо, правоохоронний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт, який передбачає покарання за державну зраду та диверсію в умовах воєнного стану.

Тим часом

Як інформує СБУ, українська спецслужба non-stop виявляє зрадників і диверсантів, які діють на користь окупантів.

Окрім, «франківського диверсанта», у відомстві наводять перелік злочинців, яких викрили лише за минулу добу.

Київ:

Спецпризначенці СБУ нейтралізували диверсійну групу ворога. Її головним завданням був збір даних про розташування військових частин на території столиці. Вцілілих диверсантів передано правоохоронцям.

Запоріжжя:

Затримано місцевого мешканця, який за гроші погодився допомогти ворогу — фотографував укріплення військових у місті та відправляв дані російським кураторам.

Луганщина:

СБУ викрила зрадників серед посадовців місцевих органів влади. Слідчі розслідують державну зраду керівників Марківської та Міловської об’єднаних територіальних громад Луганської області, які перейшли на бік ворога. Вони закликали місцевих мешканців не чинити спротив російським окупантам та сприяли воєнній агресії проти України.

Черкащина:

Двох зрадників СБУ викрила також у місті Сміла. Посадовці місцевих органів влади планували перейти на бік ворога та допомагати загарбникам. Наразі триває слідство, їм загрожує 15 років позбавлення волі.

СБУ нагадує, що державна зрада — один із найтяжчих злочинів. І кожен зрадник буде покараний!

Читайте також: «У Бродах було поранено двох військовослужбовців«

Фото з сайту Галицький кореспондент

Схожі новини