Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Це не 2014 рік. Усі навчені, пройшли медичну підготовку"

У військовому госпіталі Львова лікують воїнів з різних регіонів України, які постраждали під час ворожих обстрілів

Медицина

Станом на 1 березня медична система Львівської області працює у штатному режимі, але в будь-який час готова перейти у режим роботи в умовах надзвичайної ситуації. Біля кордонів, пунктів пропуску облаштовано пункти обігріву, де цілодобово чергують медики.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров"я Львівськоі обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

Військовий госпіталь

Начальник військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Володимир Книгиницький додав: «Організована допомога, комунікації по Західній Україні. Також взаємодіємо з регіонами, які найбільше постраждали від обстрілів: Одеса, Київ, Харків».

Військовий госпіталь Львова приймає поранених з різних областей, станом на 28 лютого прибуло 82. Це поранені з різних військових частин. Усі хворі — стан середньої важкості. Серед травм — стріляні кінцівки та черепно-мозкові травми.

У Трускавці, на базі військового санаторію розгорнуто госпіталь для поранених, які уже не потребують стаціонарного лікування. Туди також направляють військових з незначними пораненнями.

«Це не 2014 рік, — каже керівник військового госпіталю. — Усі навчені, пройшли медичну підготовку. Засоби захисту в усіх є: поранень у грудну клітку та живіт значно менше».

Коронавірус: актуальна інформація

Коронавірусна статистика йде на спад. За останню добу ковід підтверджено у 130 пацієнтів. Кількість хворих у стаціонарах зменшується, їх є близько 400. 60 хворих — в реанімації на апаратах ШВЛ.

«Ми забули за ковід, бо ситуація в нас військова. Однак, пам’ятаймо — ковід не подолано. Враховуючи кількість переміщених осіб та людей з місць масового скупчення, треба носити маску, зберігати соціальну дистанцію. Бережіть себе!», — заявив Чемерис.

Читайте також: Як задонатити на армію у Дії: інструкція

Схожі новини