Передплата 2024 ВЗ

Японці створили автомобіль-хамелеон, який зчитує настрій водія

  • 06.11.2013, 11:57
  • 688

Японська Toyota в рамках Токійського автосалону показала автомобіль-хамелеон, здатний змінювати забарвлення під настрій водія. У компанії пояснюють, що забарвлення машини залежить від настрою водія, бо в салоні авто є спеціальна система розпізнавання осіб і їхніх емоцій, повідомляє Cybersecurity.

Автомобіль FV2 — це ранній прототип деяких технологій, робота над якими велася у лабораторіях автовиробника останній рік. У компанії кажуть, що будуть і далі вдосконалювати FV2, і, можливо, в майбутньому щось із концептів, реалізованих тут, буде задіяно в реальних комерційних моделях. Тут, наприклад, реалізовано комп'ютер, який може не тільки розмовляти з водієм, а й розуміє його настрій, розпізнає стан людини і може зчитувати емоції.

"Такий автомобіль орієнтовано на майбутнє покоління споживачів, на тих, хто не може жити без iPad або інтернет-сервісів з юних діт, — каже Такео Моріаї, менеджер компанії. — Багато з використаних технологій ще на стадії розвитку, вони частково показують і те, як компанія Toyota бачить майбутнє автомобілебудування".

FV2 працює на паливних елементах на основі водню. У Toyota кажуть, що комерційні моделі водневих авто компанія почне виробляти після 2015 року.