Передплата 2024 «Добра кухня»

Через побутовий конфлікт: на Донбасі загинули двоє греків від рук військових

  • 14.02.2022, 16:15
  • 960

МЗС Греції повідомило про потребу захисту грецької громади в Україні. За словами міністерства, вбивство скоїли українські військові

Через побутовий конфлікт: на Донбасі загинули двоє греків від рук військових
Через побутовий конфлікт: на Донбасі загинули двоє греків від рук військових

Відповідну заяву, після загибелі двох етнічних греків та поранення ще двох у селі Гранітне на Донеччині міністерство оприлюднила в понеділок, повідомляє «Європейська правда».

«Висловлюємо найглибший жаль у зв’язку з раптовою смертю двох експатріантів та серйозних поранень ще двох у селі Гранітне, що розташоване поблизу лінії зіткнення на сході України. Також висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих, а також бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим», — йдеться у заяві.

Далі стверджується, що за наявними доказами «виконавцями подвійного вбивства є троє військовослужбовців української армії, які з незначної причини зв’язалися з вищевказаними експатріантами».

Міністр закордонних справ Нікос Дендіас планує провести телефонну розмову зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, «щоб знову наголосити на необхідності захисту грецької громади в Україні».

Деталі інциденту

Вчора поліція Донеччини заявила, що затримала двох чоловіків через стрілянину у Гранітному. Стрілянина сталася 13 лютого близько 00:45 ночі на території кафе.

Поліцію повідомили, що через конфлікт між відвідувачами закладу почалась стрілянина. На виклик відразу прибули бійці спецпідрозділу КОРД, слідчо-оперативна група поліції Волновахи та «швидка».

Правоохоронці затримали двох чоловіків, поліцейські вилучили речові докази, зокрема зброю. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтями про умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів, про замах на умисне вбивство та про хуліганство.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Читайте також: На Луганщині стався вибух у кафе: є постраждалі

Фото: DEPOSITPHOTOS.COM

Схожі новини