Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЗМІ: Україна надіслала Німеччині лист зі списком необхідного озброєння

  • 04.02.2022, 18:30
  • 759

Посольство України у Німеччині направило офіційний лист федеральному уряду, у якому просить надати Києву оборонне озброєння і перераховує конкретний список всього необхідного

ЗМІ: Україна надіслала Німеччині лист зі списком необхідного озброєння
ЗМІ: Україна надіслала Німеччині лист зі списком необхідного озброєння

Про це інформує видання Süddeutsche Zeitung, яке ознайомилося з листом до Міністерства оборони ФРН.

Повідомляється, що в листі Київ закликає Берлін надати йому зброю. У ньому детально перераховано оборонне озброєння, яке Україна розраховує отримати від Німеччини.

«Тепер в уряду є список бажань, який починається словами „Боєприпаси протиповітряної та протиракетної оборони“ і закінчується „Боєприпаси для кулеметів (калібр 23 мм, 30 мм)“. Зокрема, Україна просить „негайної допомоги у терміновому придбанні“ зенітно-ракетних комплексів середньої дальності, антидронової зброї, переносних зенітно-ракетних комплексів, електронних систем стеження, а також приладів нічного бачення і камер спостереження», — пише видання.

У списку згадуються транспортні засоби «з підвищеним протимінним захистом» і роботи для знешкодження вибухових пристроїв, а також системи дистанційного підриву. Окрім цього, Україна просить цифрові радіостанції, радіолокаційні та розвідувальні станції, а також підводні локатори. Згідно з інформацією видання, Київ також просить машини швидкої допомоги та протиснайперські системи, і протимінні системи.

Додається, що на цьому потреби «не вичерпані», і список ще можна доповнювати. Українська сторона наголошує, що усі запити є системами зброї оборонного характеру.

Київ просить розглянути цю заявку якомога швидше з огляду на «надзвичайно напружену ситуацію з безпекою та загрозу російської агресії».

Читайте також: Німеччина пояснила, чому відмовилася постачати Україні зброю

Фото: ЗМІ

Схожі новини