Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олімпіада-2022 оголошена відкритою

  • 04.02.2022, 16:15
  • 693

Зимові Олімпійські ігри, які проходять у Пекіні, оголосили відкритими

Олімпіада-2022 оголошена відкритою
Олімпіада-2022 оголошена відкритою

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У столиці Китаю відбувається урочиста церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор-2022. У параді учасників змагань взяла участь збірна України, яка вже з'явилася на Національному стадіоні.

На урочистій церемонії відкриття прапор України несли олімпійський чемпіон 2018 року з фристайлу в лижній акробатиці Олександр Абраменко і срібна призерка юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання у танцях на льоду Олександра Назарова.

Про початок Олімпіади-2022 оголосив лідер КНР Сі Цзіньпін.

Режисером церемонії є 71-річний Чжан Їмоу. Китаєць — володар «Золотого лева» Венеційського кінофестивалю та «Золотого ведмедя» Берлінале.

На Олімпіаді-2022 українці змагатимуться у біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліна, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку.

Загалом у Пекіні виступлять 45 спортсменів з України і це на 12 атлетів більше, ніж на попередніх зимових Олімпійських іграх-2018.

Вперше в історії зимових Ігор Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб).

Олімпійські ігри у Пекіні відбуватимуться з 4 по 20 лютого.

Читайте також: Олімпіада в Пекіні під загрозою зриву

Фото з відкитих джерел

Схожі новини