Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВООЗ відреагувала на раптове скасування карантину в Європі

  • 02.02.2022, 11:15
  • 758

Керівник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус відреагував на рішення деяких країн скасувати карантинні обмеження через послаблення пандемії, заявивши, що країнам не слід заздалегідь відмовлятися від карантину, покладаючи всі надії на вакцини

ВООЗ відреагувала на раптове скасування карантину в Європі
ВООЗ відреагувала на раптове скасування карантину в Європі

Про це пишуть ЗМІ.

«Ми стурбовані тим, що в деяких країнах з'явилася інформація, що через вакцинацію, високу заразність „Омікрону“ і лешгший перебіг хвороби запобігання більше неможливе і непотрібне», — сказав глава ВООЗ.

Він пояснив, що, незважаючи на меншу агресивність «Омікрону», запобігати поширенню коронавірусу все ж потрібно, щоб запобігти смертності.

«Більше передачі „ковіда-19“ означає більше смертей. Ми не закликаємо жодну країну повернутися до так званої ізоляції. Але ми закликаємо всі країни захистити своє населення, використовуючи всі наявні в арсеналі кошти, а не лише вакцини», — зазначив Гебреїсус.

За його словами, «країнам поки що рано оголошувати про перемогу», бо вірус небезпечний і продовжує розвиватися.

«Всесвітня організація охорони здоров'я наразі відстежує чотири підвиди варіанти „Омікрон“, що викликають занепокоєння, зокрема — через BA.2. Цей вірус продовжуватиме розвиватися, тому ми закликаємо країни продовжувати тестування, спостереження та визначення послідовності дій», — додав керівник ВООЗ.

Водночас у багатьох європейських країнах поступово скасовують карантинні обмеження.

Читайте також: У Норвегії та Англії скасували карантинні обмеження для невакцинованих туристів

Фото з мережі

Схожі новини