Передплата 2024 «Добра кухня»

Україну "мінують" із Росії або окупованих областей, - МВС

  • 21.01.2022, 18:15
  • 886

Анонімні повідомлення про замінування надходять в Україну із тимчасово непідконтрольної території країни або з Російської Федерації

Україну "мінують" із Росії або окупованих областей, - МВС
Україну "мінують" із Росії або окупованих областей, - МВС

Про це повідомили в МВС.

«Серія псевдозамінувань є елементом гібридної агресії та спланованою інформаційною операцією. Мета цього інформаційного тероризму — тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися. Ми знаємо, що псевдоповідомлення про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації», — йдеться в повідомленні МВС.

Початок 2022 року став справжнім випробуванням не лише для правоохоронців, а й для учнів, батьків і педагогів освітніх закладів, бо з початку року вонри отримали 339 повідомлень про замінування. 306 повідомлень — електронною поштою, 27 — телефоном і 6 — особисто або поштою.

Це половина від таких повідомлень за 2021 рік.

Правоохоронці перевірили 3 183 об’єкти, і жодне з повідомлень не виявилося правдивим. Такі виклики створюють незручності для тисяч жителів міст і призводить до значних втрат бюджетних коштів, адже поліція їх весь час перевіряє разом зі слідчими, кінологами та вибухотехніками.

За неправдиве повідомлення про замінування передбачене позбавленням волі від 2 до 8 років.

Читайте також: У Львові знову «замінували» всі школи

Фото з мережі

Схожі новини