Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Йде серйозна хвиля коронавірусу. Такого за два роки не було»

З понеділка учнів старших класів відправлять на дистанційне навчання, а молодшу школу вирішують чи відправити на канікули

«Йде серйозна хвиля коронавірусу. Такого за два роки не було»
«Йде серйозна хвиля коронавірусу. Такого за два роки не було»

Ситуація із захворювання на коронавірус у Львові вкрай загрозлива, такої динаміки не було за два роки пандемії. За останню добу — плюс 304 хворих. Проте є ріст серед дітей.

Старші класи та позашкілля — на «дистанційку». Молодші, ймовірно, на канікули

21 січня 2022 року до школи не прийшло 27 тисяч школярів. Захворіло 10 тисяч школярів. Тому міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення — з понеділка, 24 січня, учнів 5−11 класів відправляють на два тижні на дистанційне навчання.

У понеділок комісія буде приймати рішення і щодо молодшої школи — чи будуть відправляти на канікули. На дистанційне навчання буде відправлено й усе позашкілля. Про це 21 січня повідомив на брифінгу голова Львівської ОТГ Андрій Садовий.

«Проаналізуємо динаміку за вихідні щодо хвороби серед школярів і приймемо рішення щодо учнів 1−4 класів, — сказав Садовий. — Для молодшої школи дистанційне навчання недоречне, краще на канікули, хоч недавно повернулися з канікул. Якщо буде вкрай загрозлива ситуація, закриємо усі школи Львова».

«Через тиждень-півтора буде пік захворювання»

За словами Садового, дитяча лікарня на Пилипа Орлика ніколи не приймала ковідних хворих, а тепер там лікуються 23 пацієнти. А в лікарні «ОХМАТДИТ» госпіталізація доходить до піка.

«З керівництва у місті лише я (продовжую працювати, — ред.), — продовжує розмову мер. — Усі мої заступники хворі на коронавірус, хоча вони були вакциновані. Більшість директорів департаментів міської ради теж хворі. Прогнозую, через тиждень-півтора буде пік захворювання на корону».

Андрій Садовий закликав утриматися від відвідин театрів, бо за кілька днів можна поповнити лави хворих на коронавірус.

«Сьогодні щодо бізнесу міська комісія з надзвичайних ситуацій не ухвалювала критичних рішень щодо обмежень, — каже Садовий. — Очікуємо з наступного тижня „червоної зони“, а там інший протокол роботи бізнесу».

Читайте також: В Україні оголосили спалах коронавірусу

Схожі новини