Передплата 2024 ВЗ

"Медиків переводять на 0,75 ставки у кращому разі": лікарі не отримують обіцяних захмарних зарплат

  • 19.01.2022, 12:32
  • 1 946

Надходять повідомлення про зниження ставок медикам та про те, що у багатьох лікарнях порушують питання про оптимізацію структури штату – скорочення працівників

"Медиків переводять на 0,75 ставки у кращому разі": лікарі не отримують обіцяних захмарних зарплат
"Медиків переводять на 0,75 ставки у кращому разі": лікарі не отримують обіцяних захмарних зарплат

Попри те, що Кабмін ухвалив базовий рівень зарплати для лікарів (20 тисяч гривень, для медсестер — 13,5 тисяч гривень), медики скаржаться, що їх переводять на неповний графік і скорочують штатні одиниці.

Про це пише OBOZREVATEL.

Як пише медіа, у січні медпрацівники почали отримувати аванси, але багато хто вже повідомляє, що виплати не змінилися у порівнянні з минулим місяцем.

«Аванс нас приємно здивував. Зазвичай його на початку року затримують, а зараз виплатили навіть заздалегідь. Але сама сума не змінилася в порівнянні з груднем», — розповідає OBOZREVATEL медсестра однієї з київських лікарень, яка не побажала називати своє ім'я.

Щоб не збільшувати фонд оплати праці за наступні місяці, керівники медустанов вже шукають інші рішення. Наприклад, у деяких із них працівникам скорочують ставки, розповідає представниця ГО «Медичний рух «Будь як Ніна», медсестра зі Львова Оксана Слободяна.

«Масово людей переводять на 0,75 ставки у кращому разі, у гіршому — на 0,5. Є навіть випадки, коли переводили в одній стоматологічній поліклініці на 0,25. Це щоб не платити людям анонсованих зарплат, щоб вони отримували набагато менше» — каже вона виданню.

Голова Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Сергій Кубанський підтверджує, що до них також надходять повідомлення про зниження ставок медикам та про те, що у багатьох лікарнях порушують питання про оптимізацію структури штату — скорочення працівників.

«Я сподіваюся, що питання вирішуватиметься таким чином не у всіх установах. Це неприпустимо», — каже він.

Читайте також: В Україні підвищили зарплату лікарям

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини