Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бустерну дозу на Львівщині отримали 4 тисячі людей

До кінця тижня для вакцинації мають надійти 50 тисяч доз CoronaVac

Бустерну дозу на Львівщині отримали 4 тисячі людей
Бустерну дозу на Львівщині отримали 4 тисячі людей

У Львівській області активно триває вакцинація бустерною дозою вакцини проти коронавірусної інфекції. Станом на 17 січня, бустерну дозу отримали 4 тисячі 360 людей (у Львові — 2 тисячі 667). Про це сказав у коментарі «ВЗ» координатор з питань вакцинації від COVID-19 у Львівській області Олег Когут.

«Вакцини для бустерних доз вистачає, — каже Олег Когут. — Це Moderna і Pfizer. Щоправда, уже завершуються запаси вакцини CoronaVac. Їх вистачить ненадовго. Отримали повідомлення з Міністерства охорони здоров’я, що до кінця тижня Львівщина отримає 50 тисяч доз CoronaVac. Скільки насправді буде не знаю, але обіцяють 50 тисяч».

Керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька додала, новий штам коронавірусу «Омікрон» швидко розповсюджується через короткий інкубаційний період — до трьох днів. Хто вже має дві дози вакцини проти ковіду, може отримати третю бустерну, яка ще краще захистить від штаму «Омікрон».

«Раджу провести ревакцинацію, бо вона захищає від важких симптомів, — каже пані Леся. — Закликаю зробити ревакцинацію людей, які мають понад 60 років та людей, які мають хронічні захворювання. Оскільки ми аналізували попередні хвилі, то найбільший відсоток хворих — ті, які не були вакциновані, люди старшого віку. Оскільки були не вакциновані, ми мали доволі високий відсоток смертності».

Тим часом

У Львові збільшилася статистика хворих на ковід — за минулу добу плюс 614 інфікованих. 22 пацієнти з коронавірусом — у реанімації, 21-го хворого під'єднали до апаратів штучної вентиляції легень.

Читайте також: Вірусолог спрогнозував, коли завершиться пандемія

Схожі новини