Передплата 2024 ВЗ

Замість високих зарплат поліцейським пропонують подачку

Патрульним поліцейським, які по всій Україні протестують проти низьких зарплат, хочуть підвищити їх всього на 10%

Замість високих зарплат поліцейським пропонують подачку
Замість високих зарплат поліцейським пропонують подачку

Відповідна інформація з'явилася у закритій групі, яку правоохоронці створили в одній із соцмереж для обговорення власних проблем.

Таке мізерне підвищення поліцейські вважають приниженням. Тому не зупинятимуть своїх протестів. І кадрових вимог до президента, прем'єра — відставки глави МВС Дениса Монастирського та керівника Нацполіції Ігоря Клименка.

Тим часом стало відомо про звільнення з лав Нацполіції одного з лідерів цього протестного руху — слідчого Оболонського У П ГУНП у м. Києві старшого лейтенанта Дмитра Ринкового. Йому вказали на двері після резонансного виступу на телебаченні, в якому офіцер розповів про незадовільні умови і оплату праці поліцейських. Ринкового звільнили заднім числом, не попередивши про це — водночас не забрали у нього службового посвідчення і жетону. Поліцейський вважає своє звільнення незаконним, розцінює його як помсту, розправу.

Як відомо, патрульні поліцейські отримують нині від 11 200 грн — у регіонах до 14 500 грн — у Києві. За словами генерал-лейтенанта міліції, народного депутата Михайла Цимбалюка, патрульним за їх важливу і небезпечну роботу повинні платити не менше 25 тисяч гривень. Про це політик сказав у коментарі для «Високого Замку».

Більше читайте тут: Поліцейські отримують менше, ніж кондуктори чи охоронці у супермаркетах…

На підтримку поліцейських виступила партія «Європейська Солідарність». Вона вимагає терміново переглянути розмір заробітних плат для патрульних та співробітників Національної поліції, погасити їм заборгованості за всіма доплатами та віддати належну 13-ту зарплату за 2021 рік. В «ЄС» також чекають на звіт міністра внутрішніх справ щодо виконання цих вимог та щодо розподілу понад 98 мільярдів гривень, які МВС отримало на 2022 рік.

Щоб запобігти масовому відтоку кадрів, який вже спостерігається у Нацполіції, «Європейська Солідарність» вимагає підняти грошове забезпечення військовослужбовцям, яке не збільшували з 2019 року. Таке ж підвищення, вважають в «ЄС», мають отримати воїни Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

Читайте також: «Співробітники Національної поліції — на межі виживання…»

Фото УП

Схожі новини