Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Співробітники Національної поліції - на межі виживання...”

Від “негласного” протесту правоохоронці перейшли до відкритого. Вимагають відставки глави МВС

“Співробітники Національної поліції - на межі виживання...”
“Співробітники Національної поліції - на межі виживання...”

Звільнити міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського вимагають співробітники Національної поліції України та члени їхніх сімей.

Про це йдеться в електронній петиції, яку розміщено на сайті президента України. Міністра звинувачують у тому, що він «не відстоює право на гідне матеріальне становище співробітників НацПолу, інших департаментів, які входять до МВС».

Ініціатором петиції є Роман Башенко, слідчий Кам'янського відділу поліції ГУНП у Дніпропетровській області. У мотиваційній частині свого звернення до президента він зазначає, що міністр внутрішніх справ «нахабно ігнорує звернення від працівників міністерства» і про те, що «станом на теперішній час співробітники Національної поліції знаходяться на межі виживання, а це надалі може призвести до катастрофи у сфері правоохоронної діяльності».

Станом на 17.18 4 січня петицію підписало 6007 осіб. Щоб її розглянув глава держави, упродовж наступних 86 днів (із 90 днів, відведених для збору підписів), слід заручитися підтримкою 25 тисяч підписантів.

«Високий Замок» інформував про «тихі» протести патрульних поліцейських у всіх областях України, які розпочалися 20 грудня. Причина спротиву — вкрай низькі зарплати (від 11 200 грн на периферії — до 14 500 грн у Києві). Охоронці у супермаркетах і кондуктори у трамваях, за словами правоохоронців, отримують значно більше.

Недооцінка праці поліцейських спричинила велику плинність кадрів (у МВС бракує 20% співробітників). Щоб привернути увагу до свого складного матеріального становища, патрульні поліцейські по всій Україні закривають очі на незначні порушення правил з боку учасників дорожнього руху і замість штрафу обмежуються зауваженнями водіям. Це суттєво зменшило надходження у бюджет.

Коментар для «ВЗ»

Василь, патрульний поліцейський

Ніхто з начальства нас за наш протест не «пресував». Попросили працювати у колишньому режимі — тобто штрафувати порушників ПДР за найменше порушення. Але ми не відступаємо. По дрібницях не притягаємо людей до адмінвідповідальності. Сподіваємося, що «верхи» зроблять відповідні висновки і нарешті почнуть поважати нашу працю.

Читайте також: Поліцейські отримують менше, ніж кондуктори чи охоронці у супермаркетах…

Фото з сайту УП

Схожі новини