Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США вирішили затримати свої військові кораблі у Середземному морі

  • 29.12.2021, 13:10
  • 871

США залишать свій авіаносець USS Harry S. Truman в акваторії Середземного моря через загрозу російського вторгнення в Україну. Його планували перекинути на Близький Схід

США вирішили затримати свої військові кораблі у Середземному морі
США вирішили затримати свої військові кораблі у Середземному морі

Міністр оборони США Ллойд Остін наказав авіаносній ударній групі ВМС США — це авіаносець USS Harry S. Truman і кораблі, які його супроводжують — залишитися в акваторії Середземного моря, а не рухатися на Близький Схід, через занепокоєння щодо концентрації російських військ біля України.

Про це The Associated Press повідомили в Пентагоні.

Така зміна в розкладі USS Harry S. Truman і кораблів показує необхідність постійної присутності в Європі. Як сказав чиновник, це необхідно для того, щоб заспокоїти союзників і партнерів США в регіоні.

Ударна група Harry S. Truman включає п'ять американських кораблів — крейсер USS San Jacinto і есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely і USS Jason Dunham. Також з ними знаходиться фрегат Королівського ВМС Норвегії HNoMS Fridtjof Nansen.

Harry S. Truman покинув порт Норфолк, штат Вірджинія, 1 грудня і увійшов у Середземне море 14 грудня. Планувалося, що він продовжить рух у районі Перської затоки.

Читайте також: Не вірю, що США чи НАТО погодяться з вимогою Путіна, — Кулеба

Фото: U.S. Navy/Facebook

Схожі новини