Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На телеканалі “Рада” працюватиме скандальний політтехнолог

  • 16.12.2021, 14:30
  • 770

Політтехнолог і блогер Володимир Петров працюватиме на оновленому телеканалі "Рада"

Володимир Петров. Фото: Новинарня
Володимир Петров. Фото: Новинарня

Про це інформує «Українська правда» із посиланням на власні джерела в офісі президента.

Відомо, що парламентський телеканал «Рада» оновлять. Зокрема, редакція телеканалу отримає нову студію в приміщенні парламенту. До переформатування каналу залучили скандально відомого політтехнолога Володимира Петрова.

Він є підозрюваним за кількома статтями: втручання в діяльність правоохоронців, завідомо неправдиве повідомлення про злочин, порушення недоторканності житла і таємниці листування. Розслідування наразі завершене, але досі не скероване до суду.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року студентка НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Наталія Бурейко опублікувала у соцмережах запис, в якому заявила про нібито домагання і погрози з боку поліцейського Олександра Варченка, з яким начебто познайомилася в месенджері Tinder. Дівчина заявила, що змушена звернутися по допомогу. Вона стверджувала, що Варченко нібито дізнався про неї все, включно з адресою її близьких і номерами телефонів. Надалі він нібито почав писати їй і погрожувати фізичною розправою.

Варченко заявив, що став жертвою «інформаційної атаки», і пов’язав її з тим, що його цивільна дружина Ольга займає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань. За заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством).

Згодом Бурейко у Facebook написала, що їй погрожував не Варченко, а невідомі, аби його дискредитувати, а вона нібито постраждала від дій шахраїв. Після цього справу за заявою студентки передали до військової прокуратури.

29 листопада 2018 року у генеральній прокуратурі підтвердили обшуки і затримання політтехнолога Петрова в межах розслідування справи за заявою Бурейко про нібито погрози з боку Варченка. У генпрокуратурі додали, що одним із потерпілих є «відомий український журналіст».

Сам політтехнолог Петров свою провину тоді не визнав. Скандал пов’язували з тиском на керівництво ДБР. У попередні роки, зокрема — в часи Януковича, Петров організовував кампанії з дискредитації Арсенія Яценюка тощо.

Читайте також: На телеканалі «Рада» працюватимуть ведучі зі «112 Україна» та ZIK

Схожі новини