Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики мають отримувати не одноразові премії, а гідну заробітну плату, - Марина Порошенко

  • 08.12.2021, 09:50
  • 440

У грудні медичні працівники столиці отримають матеріальне заохочення: лікарі – по 10 тисяч гривень, середній медичний персонал – по 8 тисяч гривень, молодший медперсонал – по 6 тисяч гривень

Марина Порошенко. Фото із соцмереж
Марина Порошенко. Фото із соцмереж

Відповідне рішення ухвалила на сесії Київська міська рада.

Однак, на переконання лідерки «Європейської Солідарності» в столиці Марини Порошенко, медики заслуговують не просто одноразових доплат, а гідної оплати праці.

«Рішення про матеріальну допомогу медичним працівникам не повинно бути одноразовою акцією і стосуватися лише грудня цього року. Воно повинно діяти на постійній основі. Столичні медики повинні отримувати такі доплати щомісяця протягом року. І ми наполягаємо на тому, щоб у бюджеті наступного року була закладена така можливість», — підкреслила Марина Порошенко.

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради наголошує — сьогодні ценральну владу не цікавить добробут і забезпечення медичного персоналу. Тому органам місцевого самоврядування доводиться самотужки вирішувати питання гідної оплати праці медпрацівників.

«Вважаємо, що під час пандемії, на тлі постійних порожніх обіцянок центральної влади — спершу про виплату 300% ковідних надбавок, які так і не стали реальністю, потім про збільшення заробітних плат для медиків, яке може призвести до скорочення великої кількості медичних працівників — єдиний, хто може і повинен захистити наших медичних працівників — це місцева влада», — зазначила Марина Порошенко.

Читайте також: Львівська облрада додатково виділила понад 10 млн на медицину

Схожі новини