Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Велика Британія посилила правила в'їзду

  • 05.12.2021, 15:55
  • 514

У Великій Британії з 7 грудня посилили правила в'їзду через новий штам коронавірусу

Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Згідно з новими правилами, усі мандрівники віком старше 12 років мають надавати результати негативного ПЛР або LFD-тесту (тест, проведений методом імунохроматографічного аналізу — ред.), зроблених не раніше, ніж за 48 годин до подорожі.

Також днем раніше, 6 грудня, британська влада включила Нігерію до «червоного списку» країн для подорожей. Тобто всім, хто перебував у Нігерії протягом останніх десяти днів, заборонять в'їзд до Британії. При цьому міністр охорони здоров'я Британії Саджид Джавід уточнив, що ця заборона не стосується громадян Британії та Ірландії. За його словами, вони зможуть повернутися до країни, але мають перебувати на карантині у призначеному місці.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон пояснив, що нові обмеження потрібні, щоб уповільнити поширення нового штаму коронавірусу в країні, поки вчені з'ясовуватимуть його здатність поширюватися та ефективність вакцин, пише Reuters.

За даними британського Агентства з безпеки в галузі охорони здоров'я, в країні вже підтвердили 160 випадків зараження «Омікрон"-штамом.

Читайте також: У Румунії виявили перші випадки штаму «Омікрон»

Схожі новини