Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США запропонували нові санкції проти Росії, якщо вона вторгнеться в Україну

  • 20.11.2021, 12:15
  • 505

Голова комітету Сенату США з закордонних справ Боб Менендес ініціював санкцій проти російських чиновників, газопроводу "Північний потік-2", великих фінансових установ, трансакцій з державним боргом тощо на випадок вторгнення РФ в Україну

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на портал Axios.

У США активізували безпекові заходи через масове нарощування військових Росії на східному кордоні України. Загроза санкцій має стримати президента Росії від рішучих воєнних дій.

За пропозицію Менендеса у Сенаті голосуватимуть після перерви на День подяки.

Поправка вимагатиме від президента Байдена ввести санкції та заборони на видачу віз проти російських військових і розвідників, які планують або здійснюють вторгнення в Україну, а також дозволить додаткову військову допомогу Україні.

Також поправка передбачає санкції проти російських банків, державних підприємств, а також критично важливих нафтогазових і мінеральних секторів. Також мають бути заборонені операції з первинним і вторинним суверенним боргом, що завдало б серйозного удару по економіці Росії.

Передбачені також санкції щодо будь-якої компанії чи корпоративного службовця, що бере участь у плануванні або експлуатації «Північного потоку-2».

Республіканці в Сенаті наполягають на голосуванні за власну поправку щодо санкцій щодо проєкту газопроводу зараз — до будь-якого потенційного російського вторгнення.

Президент України Володимир Зеленський цього тижня публічно закликав сенаторів підтримати цю поправку, намагаючись заблокувати трубопровід.

Читайте також: Поки Путін брязкає зброєю. Що робить Європа

Схожі новини