Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС України відреагувало на заяву президента Болгарії про "російський" Крим

  • 19.11.2021, 14:15
  • 546

Президент Болгарії Румен Радев під час теледебатів назвав Крим "російською територією". Міністерство закордонних справ викликало посла Болгарії для пояснень

Про це пишуть «Балканський оглядач» та пресслужба Міністерства закордонних справ.

Під час теледебатів 18 листопада опонент Радева Атанас Герджиков назвав Крим територією України та запитав думку Радева.

Той відповів, що півострів наразі російський.

Радев також назвав санкції проти Росії неефективними. За його словами, Росія наразі не може бути прикладом розвитку для Болгарії, проте ворогувати з нею теж не варто.

19 листопада до Міністерства закордонних справ України запросили посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева. Там йому сповістили про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева щодо Криму.

«Слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин України та Болгарії та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави в її міжнародно визнаних кордонах», — вважають у міністерстві.

В МЗС наголосили, що очікують від президента Болгарії спростування заяви про Крим. Водночас болгарський посол запевнив українську сторону у незмінній позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України.

Читайте також: Визнання Криму білорусами. Три загрози на які немає відповіді

Схожі новини