Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський і Єрмак не винні, - Безугла про справу "вагнерівців"

  • 15.11.2021, 15:50
  • 764

Тимчасова слідча комісія “слуг народу” так і не знайшла підтверджень витоку інформації про “вагнерівців” і не з’ясувала, хто ухвалив рішення про відтермінування спецоперації

Мар'яна Безугла. Фото із соцмереж
Мар'яна Безугла. Фото із соцмереж

Про це сьогодні, 15 листопада, повідомила голова ТСК «слуг» Мар’яна Безугла під час брифінгу.

«Наявні дані дають змогу зробити опосередковані висновки, що відбулося відтермінування активного заходу з 25 липня на 30 липня 2020 року. ТСК не вдалося достеменно встановити, хто, на якому рівні в Україні ухвалив рішення про відтермінування», — сказала Безугла.

За її словами, встановлено «відсутність будь-якої документально оформленої вказівки про відтермінування з боку будь-якої посадової особи».

Також не знайдено підтвердження, що президент Володимир Зеленський дав особисті розпорядження Головному управлінню розвідки про відтермінування спецоперації з «вагнерівцями».

Безугла додала, що очільник Офісу президента Андрій Єрмак взагалі не має повноважень надавати розпорядження розвідці.

Відповідно до даних «розвідувальної спільноти» інших країн, операцію контролювала ФСБ, адже нібито один з «вагнерівців» відразу туди звернувся.

Голова ТСК «слуг» запевнила, що правоохоронні органи України й прокуратура зробили «все необхідне для екстрадиції найманців з Білорусі». Водночас готувати документи для екстрадиції розпочали тільки після затримання.

Цікаво, що Безугла відмовилася відповідати на інші запитання журналістів, оскільки «сьогоднішнє спілкування полягало лише в оприлюдненні звіту».

Читайте також: Розслідування про «вагнерівців» оприлюднять уже наступного тижня, — Bellingcat

Схожі новини