Передплата 2024 «Добрий господар»

Тринадцята перемога Олега Довгуна!

Боксера зараховали до складу 15 найкращих у списку WBA

14 листопада пізно вночі за українським часом Олег Довгун, 27-річний боксер зі Стебника, здобув свою чергову перемогу на професійному рингу у ваговій категорії до 55,3 кг. Сталося це в американському Піттсбурзі. Про це повідомило у Фейсбуці Львівське обласне відділення НОК України.

Олег Довгун. Фото з ФБ НОК
Олег Довгун. Фото з ФБ НОК

У своєму тринадцятому переможному бою Олег, хоч і не нокаутував суперника, за всіма показниками перевершив свого візаві, досвідченого 34-річного американського боксера Глена Дезурна. Після надважливого для себе недільного бою стебничанин зробив вагомий крок уперед у боксерській кар’єрі: здобув у своїй ваговій категорії титул NABA, Північноамериканської боксерської асоціації. Це, як показує свіжий рейтинг WBA, відчинило йому двері до еліти бійців однієї з чотирьох найпрестижніших боксерських федерацій світу.

Якщо бути ще точнішим — нашого краянина зараховано до складу 15 найкращих у списку WBA.

Що цікаво? Олег, переїхавши чотири роки тому до Піттсбурга, де почав тренуватись під керівництвом досвідчених американських фахівців, поставив перед собою амбітну ціль — стати чемпіоном світу серед професіоналів у своїй ваговій категорії. Зрозуміло, що тоді не всі повірили у реальність надзавдання, яке український боксер поставив перед собою. Але тільки не ті, хто добре його знає.

«Ази» боксерської науки Олег почав пізнавати 10-літнім школярем у рідному Стебнику під керівництвом свого першого тренера — Михайла Стахніва. Хлопець не просто подавав надії, він на очах прогресував. Згодом, коли виповнилось 18 років, його новим наставником став Заслужений тренер України Роман Семенишин. І пішло… За свій не такий вже довгий спортивний вік Олег не раз примудрявся заявити пре себе на повний голос. Він — багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України з боксу. На аматорському рингу провів 347 боїв, з яких 303 рази виходив переможцем. Стебничанин належить до числа тих боксерів, яких не зламаєш. Для нього програний бій — не кінець світу, а чергова сходинка, новий урок на шляху до мрії — здобуття поясу чемпіона світу. Недооціниш його — гірко поплатишся. Це вже добре знають у США, де наш краянин провів всі свої бої на професійному ринзі.

Читайте також: Трохи футбольної арифметики

Схожі новини