Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після Джошуа Усик спробує побити Ф’юрі

Букмекери віддають перевагу британцеві… Чи зможе українець спростувати ці прогнози?

Як повідомило британське видання Daily Mail, бій за титул абсолютного чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі може відбутися у Саудівській Аравії 17 грудня — у ніч перед фіналом футбольного Мундіалю в сусідньому Катарі. Суперником українця Олександра Усика, який нещодавно переміг за очками британця Ентоні Джошуа, стане його співвітчизник Тайсон Ф’юрі.

«Ми дуже зацікавлені в організації битви за абсолютний боксер­ський титул у суперважкій вазі, — заявив міністр спорту Саудів­ської Аравії принц Мохаммед Абдулазіз. — Маємо намір про­вести цей бій у нашій столиці, Ер-Ріяді».

Британський боксер Тайсон Ф’юрі, інформує Daily Mail, має час до 26 серпня, аби офіційно скасувати свою заяву про вихід на пенсію. Якщо Ф’юрі це зро­бить, то професійна боксерська асоціація, чемпіонським поя­сом якої він володіє, WBC, дасть британцеві дозвіл на бій з Олек­сандром Усиком, — володарем чемпіонських поясів за версія­ми WBA, IBF, WBO і IBO.

Як припускають експер­ти, супербій у Саудівській Ара­вії між Усиком і Ф’юрі мати­ме ще більший призовий фонд, ніж поєдинок між Усиком і Джо­шуа, який відбувся у саудівській Джидді 20 серпня. За оцінками ЗМІ, тоді кожен із боксерів за­робив близько 40 мільйонів до­ларів.

Поєдинок Усика й Джошуа був боєм-реваншем: у верес­ні минулого року Олександр пе­реміг Ентоні за очками (на кону стояли саме ті чотири пояси чемпіона світу в суперважкій вазі, якими зараз володіє Усик), і Джошуа скористався сво­їм правом на реванш. Як і після першого бою між тими боксе­рами, переможець визначився за очками. Хоча думки суддів розділилися (113−115, 115−113, 116−112), це не завадило прого­лосити чемпіоном світу україн­ця Усика!

Після своєї другої перемо­ги над Джошуа 35-річний Олек­сандр Усик заявив: «Бій із Ф’юрі - це єдине, чого я хочу. Якщо цього не станеться, я більше не буду битися. Але я вірю, що невдовзі ми будемо змагати­ся один з одним». Чим відпо­вів 34-річний Тайсон Ф’юрі? За­явою, яка засвідчила, що його раніше анонсований вихід на спортивну пенсію може й не від­бутися: «Усик і Джошуа були та­ким лайном, що я побив би їх обох за одну ніч». Мовляв, «діс­тавайте чекову книжку», за ве­ликий гонорар я готовий ще раз вийти на ринг…

«Тайсон привселюдно зая­вив, що якби бився з Усиком чи Джошуа, то нокаутував би їх обох, — підтвердив промоутер Ф’юрі Френк Воррен. — Це те, що він відчуває. Думаю, Тайсон був би надто великим для Уси­ка. Як на мене, у Тайсона наба­гато швидші руки, ніж у Джошуа. Ф’юрі краще рухається, він на­багато швидший на ногах, ніж Джошуа. Ф’юрі відчуває, що зу­пинить Усика. І я буду здивова­ний, якщо він його не зупинить». Але українець Усик, звичай­но, має щодо майбутнього бою з пихатим Ф’юрі свою власну думку…

А тим часом…

Авторитетна британська букмекерська контора William Hill уже приймає став­ки на грудневий бій Олексан­дра Усика з Тайсоном Ф’юрі. Беззаперечним фаворитом є британець, ставки на пере­могу якого приймають із ко­ефіцієнтом 1,36:1. Ставки на перемогу Усика приймають із коефіцієнтом 3:1, а на нічию — 19:1.

Схожі новини