Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З 15 листопада львівські школярі 1-4 класів нарешті сядуть за парти

До роботи повернуться лише повністю вакциновані вчителі

З 15 листопада львівські школярі 1-4 класів нарешті сядуть за парти
З 15 листопада львівські школярі 1-4 класів нарешті сядуть за парти

У середу, 10 листопада, у Львівській мерії відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, яка ухвалила важливе рішення щодо навчання у «червоній» зоні.

З понеділка, 15 листопада, учні початкових класів відновлюють очне навчання.

А ось дію решти карантинних обмежень у Львівській ОТГ комісія вирішила продовжити ще на два тижні — до 29 листопада.

Як сказав на брифінгу в. о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко, доволі високий відсоток вакцинації педагогів і персоналу у львівських школах (98%), а також незначний спад захворювання на коронавірус дозволили комісії відновити навчання у початковий школі.

А ось учні старших класів надалі будуть вчитися дистанційно. Вони повернуться за парти, якщо у місті кардинально покращиться ситуація із захворюванням на коронавірус.

«За останній тиждень у Львові покращилась динаміка захворюваності на коронавірус серед дітей, — сказав Євген Бойко. — Якщо раніше щодня ковід діагностували у 28−29 дітей, то зараз такий діагноз отримують 9−10 дітей. З 15 листопада до роботи повернуться лише повністю вакциновані вчителі».

«Перебуваємо на роздоріжжі, — заявив голова Львівської ОТГ Андрій Садовий. — Медики зазначають, що наші карантинні заходи дають змогу стабілізувати стрімку динаміку поширення вірусу. Але поки ще зарано говорити про спад епідемії. Наступна комісія з надзвичайних ситуацій відбудеться в цю п"ятницю. Обговоримо подальші рішення по карантину».

Читайте також: Коронавірус на Львівщині: актуальна статистика

Схожі новини