Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія схвалила експериментальні ліки від коронавірусу

  • 04.11.2021, 15:45
  • 509

Велика Британія першою у світі дозволила використовувати в країні противірусний препарат американської фармкомпанії Merck - таблетки від коронавірусу

Про це розповіла пресслужба компанії Merck.

Уряд Великої Британії повідомив, що агентство регулювання лікарських засобів та медичних товарів ухвалило, що препарат Lagevrio («Молнупіравір») є безпечним та ефективним від ускладнень коронавірусної хвороби.

Він допомагає знизити ризик госпіталізації та смерті у людей, які мають легку чи середню форму хвороби, але перебувають у групі ризику.

Клінічні дослідження довели, що Lagevrio є найбільш ефективним на ранніх стадіях захворювання, тому MHRA рекомендує застосовувати його якомога швидше після підтвердження COVID-19 та протягом п’яти днів після появи симптомів.

«Молнупіравір», зокрема, дозволили вживати людям, які мають легку та помірну форму COVID-19 і принаймні один фактор ризику розвитку ускладнень (ожиріння, старший вік, цукровий діабет або захворювання серця).

Наразі це перший схвалений пероральний противірусний препарат для лікування COVID-19. Міністр охорони здоров'я та соціального забезпечення Великої Британії Саджид Джавід вже заявив, що це «змінить правила гри» для найбільш вразливих людей та людей з ослабленим імунітетом, які незабаром зможуть отримати новаторське лікування.

«Цей противірусний засіб стане чудовим доповненням до нашої зброї проти COVID-19. Наразі життєво важливим залишається, щоб кожен отримав рятівну вакцину проти COVID-19 ㅡ особливо ті, хто претендує на ревакцинацію ㅡ щоб забезпечити захист якомога більше людей», ㅡ сказав міністр.

Читайте також: Хочете особливих правил? Моя відповідь усім антивакцинаторам

Схожі новини