Передплата 2024 ВЗ

Чи розкаже тепер Таран правду про "вагнергейт"?

  • 03.11.2021, 14:37
  • 761

Заява народної депутатки Ірини Геращенко

Звільнений з посади міністра оборони Таран має понести відповідальність за зрив реформ у ЗСУ. А також має відповісти, зокрема, перед нашими розвідниками, які брали участь у спецоперації із захоплення бойовиків ПВК Вагнера, за її зрив. Про це з трибуни парламенту заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

«В нас багато питань до пана Тарана. І перше з них — ви поставили підпис під „операцією вагнерівців“ і зараз про це мовчите? Можливо, скажете правду після вашої відставки?», — зазначила Геращенко.

Вона зазначила, що з 2014 по 2019 рік команда п’ятого президента Порошенка будувала нову українську армію.

«Зеленський розпочав свою роботу з того, що відвів наші ЗСУ по всій лінії фронту, оголивши її. І так само ліквідував всі реформи разом з Тараном», — констатувала Геращенко.

«У нас катастрофа зі стратегічними запасами, і завтра не буде чим воювати. У нас сьогодні, у листопаді закупають паливо на 2021 рік. У нас катастрофа з пальним. У нас корупційний скандал з харчуванням», — констатує Геращенко.

«Ми розпочали і зробили цю реформу харчування, а сьогодні військові їдять кашу з черв’яками, і за це ви відповідаєте разом з вашим Верховним Головнокомандувачем», — наголосила народна депутатка.

«У нас насправді катастрофа з кадрами, тому що Таран — це вже буде третій міністр оборони за часів Зеленського, — тільки з’ясовував стосунки і привів на посади людей, які в 2013 році не воювали, а вимагали з солдатів дачі їм будувати. У нас сьогодні корупційні історії виникають з військовими містечками і з землею міністерства оборони. Де правоохоронні органи?», — обурилася Ірина Геращенко.

«У нас системне невиконання оборонного замовлення. У нас блокується закупівля техніки і немає жодної нової одиниці військової техніки. А на параді цього року була вся техніка, випущена або відремонтована за часів Верховного Головнокомандувача Порошенка», — резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: Верховна Рада проголосувала за відставку міністра Тарана

Схожі новини