Передплата 2024 «Добрий господар»

Арахамія заявив, що помилки у санкційному списку РНБО були навмисними

  • 26.10.2021, 16:53
  • 504

Глава фракції "Слуга народу" заявив, що за 108 технічних помилок у списку санкцій Ради нацбезпеки та оборони нібито пропонували від 100 000 до 300 000 доларів

Про це Арахамія сказав в ефірі програми «Хард із Влащенко», передає Цензор.НЕТ.

За словами Арахамії, «різного роду люди» повідомляють, що корумповані працівники правоохоронних органів нібито приходили до них і пропонували від $ 100 000 до $ 300 000 за помилки під час складання санкційного списку «злодіїв у законі», щоб підсанкційні особи мали можливість пересуватися за кордон.

«Просто продавали цей список і все — на жаль, так. Правда життя», — сказав голова фракції СН.

Він також підкреслив, що список готувався великою групою людей, тому не вірить, що під час складання переліку були допущені випадкові помилки.

Як повідомляє Bihus.Info, деякі фігуранти «контрабандних» санкційних списків Ради нацбезпеки і оборони виходили зі складу засновників та бенефіціарів своїх підприємств перед застосуванням санкцій, що може свідчити про витоки інформації на користь цих фігурантів.

«Зміни засновників і бенефіціарів підприємств, пов’язаних із підсанкційними особами, можуть свідчити про те, що вони були попереджені про застосування до них санкцій або ж про те, що їм умисно дали час та можливість захистити свої активи. До прикладу, за рішенням РНБО від 15 квітня під санкції потрапив Олександр Черепинський. Ці санкції Володимир Зеленський ввів в дію своїм Указом 21 квітня. Але до цього Олександр Черепинський встиг вийти зі складу засновників або бенефіціарів щонайменше шести підприємств. На 5 із 6 цих підприємств санкції не наклали. В багатьох випадках Олександр Черепинський виходив зі складу своїх підприємств навіть за декілька днів до рішення РНБО — 12 та 13 квітня», — зазначили журналісти.

«Крім згаданого вище Черепинського, серед фігурантів санкційного списку контрабандистів, затвердженого РНБО 15 квітня і введеного в дію Зеленським 21 квітня, у цей проміжок часу встиг вийти із трьох підприємств Едуард Кукоба. З цих трьох підприємств до санкційного списку внесли лише одне — ТОВ „Вілла Дель Ре“», — з'ясували журналісти.

«На початку періоду „штампування“ санкцій тимчасовий проміжок між рішенням РНБО та указом президента становив менше доби. 2 лютого рішення, 2 лютого указ президента. Останній такий короткий проміжок був 19 лютого. А далі він почав зростати. І влітку вже між рішенням Ради нацбезпеки і оборони та відповідним указом президента минало шість днів. А одного разу указу чекали, уявіть собі, два місяці», — констатують журналісти.

«Особливо довгим виявився проміжок часу між рішенням РНБО і Указом президента для третього списку контрабандистів. Виїзне засідання РНБО відбулося 30 липня у Краматорську і того ж дня на брифінгу секретар Ради Олексій Данілов повідомив, що санкції будуть застосовані щодо трьох осіб: іноземця Олександра Акста і двох громадян України — Валерія Фальковського та Владислава Студенця. Однак ще за декілька годин до брифінгу секретаря РНБО Валерій Фальковський вийшов зі складу засновників свого підприємства „Навитайм“. Указ же про введення цих санкцій Володимир Зеленський підписав лише через 68 днів. Підприємства „Навитайм“ серед підсанкційних — немає», — додали журналісти.

Читайте також: РНБО викрила телеграм-канали, які поширюють дезінформацію

Схожі новини