Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Міністром оборони стане Резніков, - Бутусов

  • 24.10.2021, 18:05
  • 707

Володимир Зеленський визначився щодо нового міністра оборони

Фото пресслужба президента
Фото пресслужба президента

Очевидно, міністерство очолить Олексій Резніков, чинний віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук головний редактор Цензор. НЕТ Юрій Бутусов.

«Новий кандидат у міністри Резніков не був раніше пов'язаний з питаннями оборони й безпеки. Це професійний адвокат, який не мав відношення до бойових дій і оборонного планування. Тому Резніков буде для Офісу (Офісу Президента. — Ред.) керованою фігурою, йому буде потрібно чимало часу для того, щоб вникнути в суть того хаосу, що відбувається, й виробити в ньому якусь логіку й стратегію», — підкреслює Бутусов.

Як пише Бутусов, іншим кандидатом, про якого розмірковував Зеленський, була колишній кандидат у мери Києва «Слуга народу» Ірина Верещук.

«За даними джерел Цензор. Нет, головною мотивацією Зеленського є бажання мати „говіркого“ міністра оборони, замість „мовчазного“ Тарана, який не дає інтерв'ю й пресконференцій через великі труднощі зі зв'язністю викладу своїх думок. Таран абсолютно очевидно фізично нездоровий і нездатний виконувати обов'язки міністра», — підкреслює журналіст.

Бутусов також зазначає, що чинного міністра оборони Андрія Тарана запропонував голова Офісу Президента Андрій Єрмак і начальник комітету з розвідки Руслан Демченко, яким президент Зеленський передав усі повноваження щодо управління сектором оборони й безпеки і контролю війни на Донбасі.

«Єрмак і Демченко не хотіли заміни Тарана, і захищали його, незважаючи на всі скандали, оскільки він є слухняним виконавцем, здатним віддати, наприклад, наказ № 330 про штрафи для тих, хто стріляє по російських окупантах. Крім того, Таран не заважає офісу в ручному режимі впливати на будь-які питання в армії і передусім на питання організації держзакупівель», — пише Бутусов.

«Резнікова Зеленський розглядає передусім як дипломата і комунікатора, а не військового реформатора, організатора оборони. Тому, на жаль, передумови для будь-яких структурних змін в армії поки що не проглядаються», — додав він.

«Утім, на відміну від багатьох інших кандидатів, яких розглядав Зеленський, Резніков людина інтелектуальна, і є надія, що він зможе навести порядок хоча б у тих критичних сферах, які повністю розвалив Таран — в Держоборонзамовленні, в держзакупівлях, наприклад, закупівлі палива, де масштаби корупції та безвідповідальності вже опустилися до рівня 2013 року. Гірше вже нікуди. Утім, подивимося, в які терміни Зеленський реально змінить Тарана», — резюмував він.

Читайте також: ЗМІ: в ОПУ запропонували кандидатуру нового міністра оборони

Схожі новини