Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВООЗ: скоро людство подолає 60% шляху в боротьбі з пандемією

  • 10.10.2021, 20:15
  • 532

ВООЗ закликає використовувати всі наявні дози вакцин, аби якомога більше людей щепилися

Попри позитивний прогноз, у ВООЗ заявили про можливі непередбачувані ситуації.

Про це розповіла головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумья Свамінатан в інтерв'ю швейцарській газеті SonntagsBlick.

За її словами, прогнозувати терміни завершення пандемії поки зарано.

«Було б передчасно говорити, що ми скоро це подолаємо, це не так. Для цього занадто багато залишається невідомим. Зокрема, несподівана поява нових штамів», — зазначила Свамінатан.

Вона додала, що в деяких частинах світу вже вакциновано від коронавірусу від 70 до 80% населення. Однак в інших країнах, наприклад, у Африці, менш як 4% населення повністю щеплені.

«Що більше ми будемо миритися з таким станом справ, тим вищий ризик появи нових варіантів (коронавірусу, — ред.). Ось чому ВООЗ закликає використовувати всі наявні дози вакцин для збільшення рівня вакцинації в усьому світі. Лише тоді, коли всі належним чином будуть щеплені, ми можемо розглядати бустерні дози вакцини», — сказала Свамінатан.

При цьому вона запропонувала розділяти бустерну й третю дози вакцини. За словами ученої, третя доза необхідна певним категоріям людей, наприклад зі слабким імунітетом або літнім, у яких немає сильної імунної відповіді на щеплення.

Читайте також: У Росії — рекорд смертності

Схожі новини