Передплата 2024 «Добра кухня»

Дмитра Разумкова відправили у відставку

  • 07.10.2021, 11:54
  • 569

Верховна Рада проголосувала за відставку спікера Дмитра Разумкова. За — 284 нардепи

Дмитра Разумкова відправили у відставку
Дмитра Разумкова відправили у відставку

7 жовтня Верховна рада підтримала відставку спікера Дмитра Разумкова. «За» зняття Разумкова з посади проголосували 284 народних депутатів.

Як повідомляє Суспільне, питання про відкликання Верховною радою голови парламенту Дмитра Разумкова з посади стояло третім пунктом порядку денного. Засідання парламенту під час розгляду питання про відставку вів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев.

Дмитро Разумков подякував колегам за два роки плідної праці: «Ми з вами йшли не за посадами і тим більше не за грошима. Ми йшли для того, щоб змінити країну, щоб вона стала кращою. Тому що ми всі в це щиро вірили. Але принцип демократії, з яким ми йшли, не став принципом влади більшості. Принцип верховенства права та закону став змінений на політичну доцільність. Принцип права на власну позицію і свободи слова змінив принцип «хто не з нами, той проти нас».

Також побажав, щоб «парламент залишився парламентом, а люди в ньому залишилися людьми».

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував Разумкова. Він заявив, що до роботи спікера є безліч питань і Рада перетворилася на «гальмо реформ».

Корнієно підкреслив, що Разумков «відступив від загальних принципів, більше не є членом нашої команди і відповідно не може представляти нашу партію на такій високій посаді».

Читайте також: Обережно: авторитаризм

Схожі новини