Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чим далі від цивілізації – тим краще

Така чи не головна думка нового документального фільму режисерки Ганни Ярошевич «Май далеко – май добре», який виходить на великі екрани України 7 жовтня

Чим далі від цивілізації – тим краще
Чим далі від цивілізації – тим краще

Допрем’єрний показ нового повнометражного документального фільму «Май далеко — май добре» стартував з міста Львова, покажуть фільм перед виходом на екрани також в Ужгороді, Чернігові і Києві. Як розповіла режисерка фільму Ганна Ярошевич, знімальна група працювала над картиною 5 років.

Це реальна історія про те, як молодий успішний німець Мішель Якобі вирішив переїхати в Україну і розводити тут рідкісних тварин Карпат — водяних буйволів. Українсько-закарпатська мова Мішеля з німецьким акцентом надає особливого шарму його оповіді про те, що своє майбутнє він бачить лише в Україні. Батьки чоловіка були успішними підприємцями в Німеччині, але їхні сини не захотіли продовжувати сімейну справу і продали свої частки бізнесу.

Мішель почав новий етап свого життя в українських Карпатах, серед простих людей, які, чим могли, допомагали йому в його починаннях. Надзвичайно красиві краєвиди просто заворожують. Буйволи, яких вважають досить розумними, наче навмисно працювали на камеру, підходячи впритул до об’єктива і зазираючи в нього своїми розумними очима. На тлі цієї майже ідилії (хоча не все було так просто й легко, як хотілося б), розгортається і особиста колізія Мішеля Якобі. Жінка, з якою він попервах планував своє майбутнє, і яка заради нього приїхала зі своїми двома дітьми від першого шлюбу в Україну, щиро зізналася, що Мішель не сумує за нею, коли він у від’їзді. Він хотів, щоб Вєра жила в Україні не лише заради нього, а й полюбила цей край, як і він. Тому в житті чоловіка з’явилася інша дівчина, з якою вони й присвятили себе фермерському господарству у мальовничому закарпатському селі.

Щоправда, режисерка після перегляду фільму розповіла, що Мішелеві не сподобався чорновий варіант стрічки. Начебто, його Україна набагато красивіша і привабливіша, ніж показано у фільмі. А його друга дівчина не надто задоволена, що їй у стрічці приділено мало місця і уваги. Хай там як, фільм вийшов цікавий, колоритний і пізнавальний.

Кожні 5 гривень з продажу квитків будуть передані на розвиток ферми буйволів героя фільму.

Читайте також: У Годовиці поєднали мистецтво і спорт

Схожі новини