Передплата 2024 ВЗ

ОБСЄ зафіксувало найбільшу кількість обстрілів на Донбасі

  • 30.09.2021, 08:35
  • 379

За вересень ворог обстрілював українські позиції так інтенсивно, що ОБСЄ визнало: з липня 2020 року цього місяця було найбільше обстрілів

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

У вересні 2021 року рівень обстрілів збільшився настільки, що в ОБСЄ його порівняли з інтенсивністю порушень тиші липня 2020, тоді вживали термінових заходів для того, аби припинити вогонь.

Про це заявив у повідомленні для преси Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунен, пише Суспільне.

«Ситуація у сфері безпеки нестабільна: у вересні в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню за день. Особливу стурбованість викликає велика кількість жертв серед цивільного населення внаслідок обстрілів і стрілянини. У вересні 2021 року ці цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли було вжито заходів для припинення вогню», — зазначив Кіннунен.

У вересні 2021 СММ в середньому реєструвала понад 250 порушень режиму припинення вогню в день. За останні два тижні свобода пересування СММ ОБСЄ була порушена 39 разів, з яких 31 — в ОРДО, 6 — в ОРЛО і 2 — в підконтрольних уряду України районах. Іншою перешкодою для роботи СММ є обстріли БПЛА місії і глушіння їх сигналу.

Мікко Кіннунен повідомив, що дана ситуація була обговорена в робочій групі з безпеки ТКГ, але «про конкретні заходи домовитися не вдалося».

Читайте також: До війська кличуть майже 14 тисяч новобранців

Схожі новини