Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На що Google витратить понад два мільярди доларів?

Американська інтернет-компанія Google оголосила, що придбає у Нью-Йорку офісну будівлю за... 2,1 мільярда доларів!

На фото: Офісна будівля компанії Google у Нью-Йорку — колишній вантажний St. John's Terminal на заході Мангеттена. Зараз Google цю будівлю реконструює і розширює. Фото: ny.curbed.com.

Наразі технологічний гігант володіє у Великому яблуку офісною будівлею площею понад 390 тисяч квадратних метрів. Це колишній вантажний St. John's Terminal (термінал Святого Джона) на заході Мангеттена. Зараз Google цю будівлю реконструює і розширює.

У Нью-Йорку Google має 12 тисяч співробітників (найбільше за межами Каліфорнії). Незабаром компанія візьме на роботу в цьому місті ще дві тисячі працівників.

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо уже назвав майбутнє придбання Google «історичною інвестицією» для міста. Після реконструкції нова офісна будівля компанії Google займатиме площу 944 тисячі кв.м. Її планують відкрити у середині 2023 року.

Як пише газета The New York Times, «історична інвестиція» компанії Google дає надію нью-йоркському ринку нерухомості, що потерпів від пандемії коронавірусу. Мовляв, відновлення економіки Великого яблука багато в чому залежать від «офісного планктону». До початку пандемії щоденні витрати близько мільйона офісних працівників (від ранкової кави й бізнес-ланчів до дружніх посиденьок у рестораціях після роботи) підтримували на плаву тисячі дрібних і середніх нью-йоркських бізнесів. Але під час пандемії більша частина «офісного планктону» працює віддалено (онлайн). Тож нью-йоркські кафешки й ресторанчики, що залишилися без постійних клієнтів, змушені були закритися…

Лише на Мангетттені офіси чотирьох великих комп'ютерних корпорацій, Google, Amazon, Apple і Facebook, мали 22 тисячі працівників. Якби вони почали ходити на роботу в офіси п'ять разів на тиждень, чимало людей, зайнятих у кафе й ресторанах, знову мали би роботу. Утім, досі ці компанії заявляли, що навіть після завершення пандемії дозволятимуть своїм працівникам працювати віддалено… Можливо, «історична інвестиція» Google означає, що ці плани комп'ютерних корпорацій зазнали певних коректив?

Читайте також: Візит Зеленського на Генасамблею ООН. Президент так і не доїхав до Вашингтону «доробити недороблене»

Схожі новини