Передплата 2024 ВЗ

Ексдиректорка Держдепу про Україну: відправна точка для майбутнього західного світу

  • 25.09.2021, 16:15
  • 522

Кірон Скіннер заявила, що Україна має стати лідером у Європі на шляху до свободи

Про це заявила директор з політичного планування Державного департаменту США у 2018−19 роках Кірон Скіннер під час Київського Безпекового Форуму «Захід-Схід, Північ-Південь», повідомили Укрінформу у Фонді Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Росія підриває здатність України бути суверенною, незалежною державою, таким чином ваша країна є відправною точкою для майбутнього західного світу. Це означає, що США, НАТО та інші народи і нації, які люблять свободу, повинні підтримувати Україну», — зазначила вона.

Скіннер акцентувала, що Україна має бути цілісною, незалежною і демократичною, а також вільною від зовнішнього втручання.

Колишня директорка наголосила на необхідності інтеграції України до західних інституцій, отримання більшої допомоги у секторі безпеки від Сполучених Штатів таким чином, щоб країна могла бути лідером в Європі на шляху до свободи.

«Ми знаємо, що Україна може відіграти цю дуже центральну роль», — відзначила Скіннер.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма зауважив, що Україна є нині ключовою державою у глобальній геополітиці та для майбутнього демократії у всьому світі.

Читайте також: Розслідувати замах на життя Шефіра допоможе ФБР

Схожі новини