Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині стартують навчання Rapid Trident-2021

  • 20.09.2021, 09:55
  • 501

Сьогодні, 20 вересня, розпочинаються українсько-американські командно-штабні навчання з військами Rapid Trident-2021. У них візьмуть участь військовослужбовці з 15 країн-партнерів

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Про це повідомляє пресцентр Командування Сухопутних військ Збройних сил України у Facebook.

Тренування відбудуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що розташований на Львівщині, та триватимуть до 1 жовтня.

«Українсько-американські навчання Rapid Trident — 2021, в яких візьмуть участь 6000 військовослужбовців з 15 країн-партнерів, розпочинаються 20 вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки», — йдеться у повідомленні.

До навчань залучені, зокрема, підрозділи Національної гвардії України, Державної прикордонної служби та військової служби правопорядку. Повідомляється, що механізовані, танкові та артилерійські підрозділи ЗСУ України під час тренувань будуть відпрацьовувати методи ведіння активної оборони і тактики наступальних дій.

У пресцентрі наголосили, що командувач командування підготовки Командування Сухопутних військ Збройних сил України генерал-майор Ігор Палагнюк разом із керівником українсько-американських навчань Rapid Trident-2021, бригадним генералом Владиславом Клочковим перевірили перебіг бойового злагодження однієї з механізованих бригад Сухопутних військ та готовність до проведення багатонаціональних навчань.

«Навчання Rapid Trident-2021 — важливий крок України на шляху до НАТО, вони мають підвищити рівень підготовки й оперативності українських військ, а також покращать сумісність штабів Збройних сил України, США та інших членів НАТО і держав-партнерів», — резюмували у пресцентрі Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: На Львівщині розпочинаються військові навчання Rapid Trident-2021

Схожі новини