Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дніпряни не дозволили сотні завезених «тітушок» зірвати Kulish Fest

  • 18.09.2021, 20:31
  • 793

За словами місцевих, молодики не дуже добре орієнтувались у Дніпрі, їх організовано привезли з боку Кривого Рогу та Запоріжжя

Більше як сотня «тітушок» у Дніпрі хотіли зірвати Kulish Fest. Фестиваль відбувся у парку «Зелений гай», де зібралися близько 1 тис. людей — чимало родин із дітьми, активісти, волонтери та ветерани АТО. Туди ж прибув і п'ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

Як повідомляють очевидці, спортивні молодики, які організовано прибули до парку, не приховували своїх симпатій — гучно викрикували «Зеленский молодец!», нецензурно лаялися на адресу «Євросолідарності» та Порошенка, кричали, що «им не место в Днепропетровске».

Обурені дніпряни не дозволили молодикам зіпсувати свято, відтіснили їх. Повідомляється, що кількох довелося скрутити.

Відео із парку також опублікувала молодіжна активістка Дінара Габібуллаєва. На запису можна побачити, що один з провокаторів — напідпитку.

За словами місцевих, молодики не дуже добре орієнтувались у Дніпрі, їх організовано привезли з боку Кривого Рогу та Запоріжжя. Цю інформацію також підтвердили поліцейські.

Перед провокацією в парку — молодиків також бачили неподалік офісу партії «Європейська Солідарність», де вони викрикували нецензурні образи щодо політсили.

«Нас не зупинять ніякі провокації Банкової, яка нас боїться», — зазначив Порошенко.

За даними місцевих джерел, приїзд «тітушок» у Дніпро організували на замовлення влади. Зокрема, за цим може стояти народний депутат від «слуг народу» Максим Бужанський. Серед «тітушок» також помітили особу, схожу на помічника речника української делегації у ТКГ Олексія Арестовича.

Фестивалі Kulish Fest традиційно проводяться у різних містах України за ініціативи волонтера і музиканта, лідера гурту «Широкий лан» Ярослава Бойка, партійців «Європейської Солідарності» та ветеранів війни проти російської агресії.

Як повідомляв 5.UA, 24 серпня в самому центрі Києва був здійснений напад на Петра Порошенка, де політик брав участь у багатотисячному Марші патріотів. П'ятий президент разом із родиною загиблого морпіха Ярослава Журавля в цей час покладав квіти до Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Окрім Порошенка, дісталося і кільком ветеранам — учасникам Маршу. Правоохоронці порушника затримали. До відділку з поліцейськими поїхав і сам лідер «Європейської солідарності». З'ясувалося, до Києва зловмисник приїхав із Чернігівщини. Як стверджують адвокати, у натовпі діяв не сам. Але цей факт правоохоронці до уваги не взяли.

Читайте також: Порошенко: імпортувати з Росії технології фальсифікації виборів так само неприйнятно, як купувати у них газ чи електроенергію

Схожі новини