Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Площу в Запоріжжі просять перейменувати на честь порноактора

  • 16.09.2021, 17:45
  • 2 406

"Перейменувати площу Маяковського в площу імені Біллі Геррінгтона". Петиція з такою назвою з'явилася на сайті електронних звернень міста Запоріжжя.

Начебто, нічого особливого, та є нюанс: Геррінгтон — це американський актор фільмів, які не показують на великих екранах кінотеатрів. А проте петицію підписали вже майже 500 людей.

Петиція за номером 6893 зареєстрована на сайті електронних звернень Запоріжжя 13 вересня. Її автор просить громаду підтримати (а міську владу — втілити підтримку у реальність) перейменування площі Маяковського у площу Біллі Геррінгтона.

Чому саме площу Маяковського?

Бо у Запоріжжі вже є сквер Маяковського, алея Маяковського і кінотеатр Маяковського.

Перейменування одного з об'єктів міста на честь відомого американського актора не змінить загальної картини, але гарантовано стане потужним туристичним магнітом для багатьох людей, — мовиться у тексті петиції.

Чому саме на честь Геррінгтона

Бо Біллі Геррінгтон — це «відомий американський актор, на фільмах якого виросли покоління не тільки американців, але й українців та європейців».

Хто такий Маяковський, а хто — Геррінгтон

Володимир Маяковський — російський радянський поет та громадський діяч, публіцист, сценарист, а також і актор. Пройшов шлях від прихильника світової революції до артиста в опалі. За офіційною версією, застрелився, за чутками — вбитий за наказом Сталіна

Біллі Геррінгтон — культурист, каратист, боксер та актор зі США. Однак не у блокбастерах Голлівуда він знімався, а у порнофільмах на гей-тематику. Часто також у тематичних телешоу й був стриптизером у гей-клубах. Утім, сам Геррінгтон мав дружину, дітей та заявляв про гетеросексуальність.

«Війна петицій» у Запоріжжі.

Що цікаво, вже 14 вересня на сайті звернень зареєстрували ще одну петицію — з проханням не підтримувати петицію про перейменування площі Маяковського на честь Геррінгтона.

А 15 вересня з'явилася петиція з проханням не підтримувати петицію, у якій просять не підтримувати петицію про перейменування площі Маяковського.

Читайте також: Офіс президента хоче перейменувати Україну в «Русь-Україну»

Схожі новини